Упродовж січня поліцейські Буковини виявили майже 130 нетверезих водіїв

12.02.2022 16:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

За перший місяць 2022 року працівники груп реагування поліції Чернівецької області склали 128 протоколів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

За таке порушення поліцейські склали на винних осіб адмінпротоколи за статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вказані протоколи правоохоронці скерували до суду для розгляду.

Варто пам’ятати, що стан алкогольного чи наркотичного сп’яніння знижує увагу та швидкість реакції. Нетверезий водій викривлено сприймає навколишнє оточення. Ці чинники можуть стати причиною ДТП з тяжкими наслідками – довготривалою втратою здоров’я або навіть загибеллю людей.

Читайте також

ДТП у Мамаївцях: двоє людей отримали травми (Фото)
Винуватець смертельної ДТП зізнався у скоєному
На Чернівеччині 18-річна дівчина напоїла собаку спиртним (Фото, відео)

Поліція Чернівецької області закликає громадян не ігнорувати Правила дорожнього руху. Не сідайте за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Пам’ятайте, що за такі дії законодавством передбачена не тільки адміністративна, але й кримінальна відповідальність.

Будьте відповідальними та не наражайте на небезпеку себе й оточуючих, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews