Буковинці можуть укласти контракт на службу в резерві тероборони без відриву від роботи

14.02.2022 12:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Щоб чинити спротив ворожій агресії, не обов’язково йти на службу до регулярного війська. Вступити на захист свого краю, навчитись військовій справі та поєднати це з основною цивільною роботою можна, долучившись до військових частин Сил територіальної оборони. Про це інформує Чернівецький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Укладання контракту на службу в резерві тероборони передбачає, що людина продовжує працювати, та паралельно з тим кілька разів на місяць проходить військовий вишкіл.

Підготовка резервістів проводитися під час стрілецьких днів на полігоні, де вояки опановують володіння зброєю, проходять інженерну підготовку, вчаться надавати першу домедичну допомогу та багато іншого.

Військові навчальні збори терміном один, або два тижні, відбуваються раз на рік, де резервісти у складі свого підрозділу проходять бойове злагодження та набувають навичок командної роботи. Відтак, резервіст, чітко знає свої обов’язки та порядок дій, як і де отримує закріплену за ним зброю для оборони свого села, міста та області у разі загрози.

За період зборів за резервістами зберігається середній заробіток за місцем роботи та щороку надаються виплати залежно від звання та терміну підготовки.

Завдяки залученню сотень резервістів військові частини Сил ТрО, ядро яких складають військовослужбовці, здатні, швидко розгорнутися до штату особливого періоду та забезпечити потужний захист свого краю.

Резервісти ТрО виконують завдання виключно в межах області, поза районами ведення бойових дій.

Щоб стати резервістом військових частин Сил тероборони в Чернівецькій області охочі мають звернутися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, де їм нададуть вичерпну інформацію та допоможуть з оформленням документів.

Більше інформації отримайте за телефонами: 0955895300. 0971256500, 0954833647.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews