"Щоб дитинка мала захист": майбутніх матерів закликають вакцинуватися

15.02.2022 09:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
24-річна Діана Кошман вакцинувалася від COVID-19 на 21-му тижні вагітності. Жінка у такий спосіб хотіла захистити себе і майбутню дитинку від складного перебігу хворобу.
 
- Щеплення отримала вакциною Pfizer. І першу, і другу дозу перенесла легко, без підвищення температури та погіршення самопочуття, - каже Діана.
 
Наразі жінка на 38-му тижні вагітності і з нетерпінням чекає народження малюка.
 
За даними міжнародних досліджень, вагітні жінки можуть важко переносити COVID-19. Саме тому Тамара Боднар , лікар акушер-гінеколог вищої категорії КНП «Міський пологовий будинок №2», яка має 32 роки професійного стажу, член правління «Української асоціації кольпоскопії та цервікальної патології», експерт ДОЗ з питань патології шийки матки, рекомендує своїм пацієнткам вакцинуватися.
 
- Згідно з клінічним дослідженням, вакцина Pfizer була протестована повною мірою (нею було вакциновано вже понад 35 тисяч вагітних жінок в усьому світі). Тому безпечність та ефективність вакцини для вагітних доведена на практиці, - каже Тамара Боднар. - Перед тим, як вакцинуватися, вагітним жінкам слід обов’язково порадитися з сімейним лікарем та гінекологом. Хочу зауважити: у вакцинованої мами виробляються антитіла до ковіду, які передаються і її малюку. Тож у перших 6 місяців свого життя дитинка має захист.
 
«Захищала і себе, і малюка»: вагітна чернівчанка розповіла, чому вакцинувалася від COVID-19 - АСС
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews