Від початку року буковинські поліцейські вилучили нелегального алкоголю і тютюну на 350 тисяч гривень (ВІДЕО)

16.02.2022 16:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У рамках операції «Акциз» правоохоронці здійснюють заходи щодо протидії правопорушень у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на території Чернівецької області. Для ефективнішої реалізації цієї акції на Буковині діють 17 мобільних груп, до складу яких входять працівники територіальних і структурних підрозділів обласного управління Нацполіції.

Під час відпрацювань буковинські правоохоронці перевіряють підприємців, які здійснюють діяльність у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних і тютюнових виробів. Відтак – виявляють фіксують протиправні дії порушників та притягують їх до відповідальності згідно із чинними законодавством України.

Читайте також

На Чернівеччині 18-річна дівчина напоїла собаку спиртним (Фото, відео)
Контрабандистам і карантин не завада
У Чернівцях молодикк обікрав нетверезого чоловіка

Так, на території Чернівецької області з 1 січня по 15 лютого співробітники поліції задокументували 168 правопорушень у сфері обігу підакцизних товарів. За 5 фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Решта протиправних дій громадян кваліфікуються за ознаками статтей 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і  тютюновими виробами) та 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про  адміністративні правопорушення.

Унаслідок документування цих фактів поліцейські виявили та вилучили у громадян:

-              майже 7300 пачок сигарет;

-              півтора кілограми сировини тютюну;

-              майже 470 літрів алкогольної продукції.

Загальна сума вилученого – 350 тисяч гривень.

Нагадаємо, всеукраїнська операція «Акциз» розпочалася 1 листопада минулого року та за ініціативою голови НПУ продовжена до 31 березня 2022 року. ЇЇ основна мета – припинити нелегальне розповсюдження підакцизної продукції без сплати податків.

Коментує: Сергій АНТОНЮК - начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews