З медуніверситету евакуювали людей і шукають вибухівку

СБУ проводить антитерористичні навчання

17.02.2022 10:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Чернівецькій області спільно з ГУ ДСНС та БДМУ проводить антитерористичні навчання на базі навчального закладу.

Тренування відбуваються в умовах, наближених до реальних.

Мета навчань – перевірка готовності регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом до дій в умовах потенційної терористичної загрози.

Служба безпеки України просить мешканців і гостей Чернівців, які в цей час перебувають у центрі міста, сприяти проведенню навчань, зберігати спокій та з розумінням поставитися до можливих незручностей, пов’язаних із обмежувальними заходами.

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та із безумовним дотриманням прав і свобод громадян.

СБУ закликає громадян дотримуватися правил особистої безпеки та у випадку виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження, отримання інформації про наміри здійснення диверсійної чи терористичної діяльності, інших протиправних дій негайно звертатися за номером «гарячої лінії» СБУ в Чернівецькій області (0372) 54 02 04, або телефонувати 102.

- Сьогодні під час навчань відпрацьовуються алгоритми: як діяти в разі виявлення підозрілого, імовірно вибухонебезпечного предмета, як правильно і оперативно евакуювати людей з будівлі, надавати домедичну допомогу. А також наскільки швидко і злагоджено працюють у кризових ситуаціях всі відповідні служби - суб’єкти боротьби з тероризмом, - каже речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко.

Навчання триватимуть до 12.00.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews