Хотинська фортеця – свідок нашої європейської історії

18.02.2022 00:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Територія сучасної України протягом багатьох століть була театром активних історичних процесів, які мали важливий вплив на розвиток усього європейського континенту. 

Однією з важливих подій у цьому контексті була була Хотинська битва 1621 року. Тоді війську Османської імперії протистояли об’єднані сили Речі Посполитої та українського козацтва на чолі з гетьманом Петром Сагайдачним. 

Перемога під Хотином змусила Османську імперію відмовитись від своїх намірів європейських завоювань і фактично врятувала Західну Європу від вторгнення яничар. Тож ця історична подія мала величезний вплив на подальший розвиток міжнародних відносин в усій Європі.

На території сучасної Чернівецької області донині живим свідком подій кількасотрічної давнини є Хотинська фортеця – державний історико-архітектурний заповідник, одне із семи чудес України, яке щороку відвідують сотні тисяч туристів, зокрема, з низки країн Європи. 

Минулоріч у контексті відзначення 400-ліття Хотинської битви Чернівецька область стала епіцентром пам’ятних заходів, організованих і проведених спільно з нашими партнерами з Польщі і Литви.

А фото Хотинської фортеці у цій публікації – переможець конкурсу «Вікі любить пам'ятки» у 2021 році як найкраще фото Чернівецької області (автор – Сергій Зисько). 

Допоки триває процес економічної і політичної інтеграції України до Європейського Союзу, історична інтеграції нашої держави з Європою ні в кого не викликає сумнівів. Адже Хотинська битва – лише одна з багатьох сторінок нашої спільної багатовікової історії.

Інформаційна кампанія EUКраїна, яка простими словами розповідає про те, як європейські цінності проявляються в нашому щоденному житті, здійснюється за ініціативи Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за підтримки European Union in Ukraine та проєкту Association4U: https://association4u.in.ua 

Веб-сайт Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця»: https://khotynska-fortecya.cv.ua  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews