Від скейтів до баскетболу: біля флагштоку у Чернівцях облаштують урбан-парк

18.02.2022 10:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Майданчик біля найвищого на Буковині прапора, що у парку «Жовтневому», уже цього року перетворять на урбан-парк. Проєкт реалізують у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Про це повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. 

У парку усі бажаючі зможуть займатися різноманітними видами спорту – від танців до баскетболу, від брейк-дансу до міні-футболу та скейтерінгу.

Довідково

Урбан-парк – це новий формат публічного простору для активного життя. Він створений для сімейного дозвілля, залучення дітей та підлітків до здорового способу життя. Тут проходитимуть яскраві фестивалі, шоу вуличних культур, всеукраїнські та міжнародні батли та змагання. 

Проєкт «Велике будівництво» у 2022 році передбачає створення 30 урбан-парків у обласних центрах та великих містах України. Це буде найбільша мережа таких майданчиків у Європі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews