Роман Клічук: "У Чернівцях готові прийняти до 14 тисяч людей у випадку військової агресії"

23.02.2022 00:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У випадку повномасштабної військової агресії Росії у Чернівцях готові прийняти 14 тисяч людей з інших міст. Про це в коментарі Суспільному сказав міський голова Роман Клічук.
 
Він повідомив, що за військового вторгнення це можливо. З мерами західних міст уже обговорюють питання щодо кількости місць, які готові надати.
 
- Ми збирали інформацію і по школах, і по спортивних залах, і церквах. Бо у церквах багато благодійних фондів, де можуть розмістити евакуйованих. Також розглядали мережу готелів і таборів, — розповів Клічук.
 
За словами міського голови, людей також зможуть розташувати у гуртожитках, які є на балансі міста, Чернівецького національного університету та Буковинського медуніверситету.
Також Клічук повідомив, як у місті готуються через загрозу вторгнення РФ в Україну.
 
- Створено робочу групу, яка займається перевіркою укриттів у Чернівцях. На наступній сесії буде розглядатися питання про виділення грошей на приведення їх в порядок. Також перевіряють стан підвалів. Проводилися навчання по евакуації у школах та на комунальних підприємствах міста, — сказав Роман Клічук.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews