Чи можна не оплачувати комунальні послуги під час війни. Пояснення уряду

06.03.2022 16:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Питання сплати за житлово-комунальні послуги має бути врегульоване, виходячи з обставин сьогодення. Люди не повинні нести додатковий фінансовий тягар із оплати комірного. Про це заявив міністр розвитк громад та територій Олексій Чернишов.

- Відтак, Уряд ухвалив рішення заборонити нарахування, стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги. Також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Постанову ухвалено, щоб захистити інтереси людей у період воєнного стану і стосується усіх комунальних послуг без винятку, – сказав Чернишов.

Водночас, міністр наголосив, що сплата за послуги є великою підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах та потребують ресурсів.

Нагадаємо, у мережі ширяться чутки про нібито гарантоване державою анулювання сплат комунальних платежів, банківських кредитів та послуг мобільного зв’язку під час війни з російськими окупантами. Центр протидії дезінформації при РНБО України відповів на них.

Раніше експертка з питань в галузі ЖКГ Христина Ненно зазначила, що не потрібно платити за комуналку, якщо немає такої можливості. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews