Переселенці, які знайшли прихисток на Буковині, можуть безперешкодно отримати медичну допомогу

06.03.2022 17:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Для цього їм треба звернутися до сімейного лікаря за місцем тимчасового проживання. Він, за потреби, випише направлення на необхідні обстеження або на консультацію до суміжних спеціалістів.
 
 
 
- Як і раніше, медичні заклади області надають допомогу всім, хто її потребує. Якщо ж переселенцям необхідні безоплатні медикаменти, їм треба укласти нову декларацію. Для цього потрібно знайти найближчий заклад надання первинної медичної допомоги, а також взяти з собою паспорт та індивідуальний податковий номер (ІПН). Додаткових документів для укладення договору з лікарем непотрібно, - сказала заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Марія Поліщук.
 
Якщо ж переселенці почуваються вкрай погано, їм варто викликати швидку медичну допомогу, зателефонувавши «103». Далі їх доправлять до одного із стаціонарів області.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews