"Це були помідори!": знайшли киянку, яка збила ворожий дрон банкою консервації

08.03.2022 00:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Кілька днів поспіль у соцмережах поширюють повідомлення, нібито у Києві жінка збила ворожий дрон банкою огірків. Навіть меми вже створили.

Більшість вважають це "воєнною байкою", так думала і журналістка LIGA.Life, доки не почула від подруги: "Це реальна історія. Це зробила мама моєї знайомої". 

 

 

Були сутінки, сонце ще не зійшло. Олена сиділа на балконі й курила: "Дивлюсь, щось повільне пливе. Спочатку подумала, ворону підбили. А потім почула дзижчання". До цього вона жодного разу не бачила дрони зблизька. Втім, почувши звук, зрозуміла: перед нею точно не птах.  

Олена схопила одну банку з консервацією та щосили запустила: "Мабуть, від страху. Бо я злякалася. А що як звідти почнуть обстрілювати мене! Як же шкода тих помідорів… Не знаю, звідки взялися байки про огірки".

Потім разом із чоловіком оббігли будинок, розтоптали залишки дрона і розкидали уламки по різних баках зі сміттям: "Бо я не розбираюсь в цій електроніці. Може, воно пише, відстежує". 

Мережею також, наче на підтвердження легенди, ширяться фото розбитої тари із солоними огірками. Олена називає знімки фейком. А свою розбиту банку з помідорами не фотографувала: "Час не той, щоб фото робити".  Через день Олена спілкувалася з колишнім чоловіком, який живе поруч. Той розповів, що бачив ще один дрон. "Я запитала, що він зробив. Сказав – нічого, засмикнув штори, мовляв, а що я зроблю. "Молодець", кажу йому", – пригадує жінка. 

На думку Олени, дрон запустили мародери, які в такий спосіб шукають квартири без господарів: "У нас під'їздом вони вже ходили. Сусідка помітила підозрілих молодиків, а коли почала розпитувати голосно, хто вони та звідки, ті швидко втекли. Мирні люди не зробили б так". 

Зараз жінка працює в маленькому магазинчику побутової хімії у своєму районі. Магазин  належить молодій парі, яка зараз поїхала з міста. 

"Нових постачань немає. Половину товарів вже продала. Якби вони були моїми, роздала б без грошей. Бабусям віддаю просто так, бо де зараз старенька щось візьме. Думаю, зараз робота магазинчика – мій більший вклад, ніж цей випадок із дроном", – каже вона. 

Після війни жінка хотіла б зайнятися свою справою: "Будемо відбудовувати, підійматимемо все. Починати жити заново".

Каже, що в її районі зараз відносно спокійно. Вибухи десь чутно, але люди трохи заспокоїлися. "Багато хто вже спить ночами.

"Тому що ми не спали чотири дні поспіль. Місцеві вигулюють собак, обов'язково всі ходимо з документами. Це ж воєнний час, всі розуміють", – каже Олена.

У магазинах поруч відстоюють чергу, щоб купити якісь продукти: "Днями дісталися яйця та батон. Я хотіла молоко для матері, але мені вже не вистачило. Змогла купити його вчора". 

Донька Олени – волонтер. Син живе у Китаї, звідки допомагає українцям грошима. 

Війна вкотре доводить, наскільки різними бувають люди, наголошує Олена. Є магазини, наприклад, де ціни підіймають: "Водночас у нас тут один підприємець зі своєї овочебази привіз картоплю, кінзу, помідори, огірки й просто роздавав людям".

"З Києва нікуди не поїду. Так вирішила  миттєво. Це мій дім, моя земля. Стоятиму, гризтиму, боротися буду, воюватиму. Все, що треба".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews