Назвали імена лауреатів Шевченківської премії

Розмір премії в 2022 році становить 397 тисяч гривень

09.03.2022 14:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сьогодні, 9 березня Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив переможців. Відповідний указ вийшов на сайті Президента України.

У номінації «Кіномистецтво» перемогла режисерка Катерина Горностай з фільмом «Стоп-Земля».
У номінації «Літературознавство і мистецтвознавство» переміг Григорій Грабович з циклом статей «Переосмислючи Павла Тичину – переосмислюючи український модернізм».
У номінації «Література» за роман «Доця» премію отримала Тамара Горіха Зерня
У номінації «Візуальне мистецтво» премію отримав митець Микита Кадан з персональною виставкою «Камінь б’є камінь» та Тіберій Сільваші за інсталяцію «Крила».
У номінації «Журналістика, публіцистика» переміг Микола Рябчук за книгу «Лексикон націоналіста та інші есеї».
У номінації «Театральне мистецтво» премію отримала Тамара Трунова, Наталка Ворожбит, Юрій Ларіонов, Андрій Ісаєнко та Валерія Ходос за виставу «Погані дороги» Київського академічного театру драмі і комедії на лівому березі Дніпра.

Довідково
Шевченківська премія — найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва. Премію вручають із 1961 року до Дня народження Тараса Шевченка (9 березня). Конкурс премії складається з трьох турів, на кожному етапі списки номінантів скорочуються. У третьому турі визначаються переможці, яких оголошують 9 березня. Розмір премії в 2022 році становить 397 тис. грн 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews