В Україні створили мультфільм про російське вторгнення у відповідь на пропаганду окупантів (ВІДЕО)

12.03.2022 03:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Мультфільм "Добро завжди перемагає" створили 1+1 Media та Film.UA. За його допомогою автори просто й доступно пояснили всю суть війни Росії проти України. Цей мультик – відповідь на маніпулятивну дезінформацію, яку розповсюджує та насаджує РФ, зокрема дітям.

Анімаційний фільм буде зрозумілим дітям з трьох років і допоможе дорослим знайти слова, щоб пояснити те, що відбувається. 

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє OBOZREVATEL.

У відповідь на кремлівський пропагандистський ролик про Івана та Миколу, який "обгрунтовує" дітям, чому загарбницька Росія розв'язала війну, українці створили свій мультфільм. В новому відео автори спробували пояснити малечі, чому в їхній Батьківщині зараз звірствують окупанти.

Героями мультика стали все ті ж хлопчики Ваня і Микола, яких в Російській Федерації охрестили "друзями". За версією авторів українського ролика, на відміну від пропагандистів, Іван та Микола не були друзями, а по-сусідськи проводили багато часу разом, поки українець не обрав для себе європейських друзів та відповідний напрямок.

Росіянину ж не сподобалося, що "менший" товариш бажає для себе кращої долі, а не йде услід за Кремлем. Через це він почав вигадувати брехню про Івана та забирати в нього "іграшки".

Українським дітям пояснили, що подібна ситуація відбулася не з вигаданими хлопчиками, а з сусідніми країнами – Росією та Україною. Простими словами автори донесли, що країна-окупант "вкрала" Луганську та Донцеьку області та назвала їх "ЛНР" та "ДНР", а потім почала звинувачувати українців у розпалюванні ворожнечі.

"Росія хоче переконати всіх, що її агресія це насправді допомога, крадіжка українських територій – дружба, бажання знищити українську мову та культуру – це турбота, а скидання бомб на міста – це мир. Але світ бачить, за ким правда", – сказано у відео.  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews