Православні храми, семінарії та синагоги: росіяни руйнують в Україні духовні споруди (ФОТО)

15.03.2022 14:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У результаті повномасштабного вторгнення Росії в Україну за неповних три тижні постраждали щонайменше 28 споруд духовного значення у щонайменше шести областях України.

Про це повідомляє Державна служба України з етнополітики та свободи совісті

"У той час, як пропагандисти кремля цинічно прикривають власні імперські амбіції тезами про "захист православ’я", агресивна атака російських військ руйнує православні храми та інші святині релігійних спільнот України. Постраждали вже щонайменше 28 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у щонайменше шести областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Луганській, Харківській та Чернігівській. Переважна більшість із них ‒ православні храми", - йдеться у повідомленні служби.

 
 
 
Довідково
 
Серед постраждалих храмів: Святогірська лавра на Донеччині, Другий Митрофанівський храм у Лисичанську, Свято-Катерининський храм у Щасті Луганської області, храм на честь святителя Іоасафа Білгородського у Києві, Георгіївський храм у Ніжині, храм Святої благовірної цариці Тамари під Харковом, синагога Об’єднаної єврейської громади України у Харкові.

Лише 7 березня у селі Заворичі Київської області в результаті обстрілів згоріла Георгіївська церква, збудована у 1873 році, знищено 160-річний дерев’яний храм на честь Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви у селі В’язівка Житомирської області, а також пошкоджено храм Покрову Пресвятої Богородиці: у Бишеві Київської області і Єлецький Успенський монастир у Чернігові, заснований у 1069 році.

8 березня від обстрілу значно постраждав храм на честь святителя Тихона у місті Гуляйполе Пологівського району Запорізької області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews