"Війна не має вийти за межі України": генсек NATO Столтенберг

18.03.2022 11:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Єнс Столтенберг прямо заявив, що війна має залишатися в кордонах України.

Очільник НАТО запевнив Україну в підтримці ситуації з війною, яку розв’язала Росія. Про це пише німецьке видання Tagesschau.

- Ми збільшили нашу військову та фінансову підтримку Україні, – заявив Столтенберг, наголосивши на ключовій ролі Німеччини у цих процесах.

Генсек Альянсу нагадав, що союзники по НАТО навчали українських військових, починаючи з 2014 року.

- Я розумію розчарування президента Зеленського та українського народу, оскільки вони є жертвами жорстокої, безглуздої війни з вторгненням військ президента Путіна, – додав Столтенберг.

Та при цьому він зазначив, що необхідно докласти усіх зусиль, аби ця війна не вийшла за межі України. Столтенберг знову виключив можливу участь НАТО у російсько-українській війні.

Разом з тим генеральний секретар НАТО нагадав про збільшення військового контингенту Альянсу на східному фланзі, що має стати стримуючим фактором для Росії.

- Це дуже чіткий сигнал для Москви, що атака на союзника викличе реакцію всього Альянсу, але ми хочемо уникнути конфлікту з Росією, – резюмував Єнс Столтенберг. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews