Столтенберг: НАТО не відправлятиме в Україну миротворців, але допоможе із захистом від біологічної зброї

24.03.2022 17:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

НАТО не планує відправляти війська з миротворчою місією в Україну. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками сьогоднішнього саміту. Раніше із такою пропозицією до Альянсу звернулася Польща. 

– Маємо бути об’єднаними і надавати підтримку Україні. Але водночас, ми маємо відповідальність зробити так, щоб цей конфлікт не став повноцінною війною між НАТО і Росією. І це також причина, чому союзники чітко дали зрозуміти, що ми не надсилатимемо війська в Україну. Тому що єдиний спосіб це зробити, це бути готовими увійти в повноцінний конфлікт з російськими військами, – заявив Столтенберг. Однак Альянс  і далі надаватиме Україні захист від хімічної та біологічної зброї. Водночас генсек зазначив, що потенційне використання росією хімічної зброї “змінить характер конфлікту”.

Столтенберг пообіцяв посилити боєздатність на східному фланзі Альянсу:

- У повітрі ми збільшимо кількість наших літаків і зміцнимо нашу ППО. На морі ми будемо мати ударні групи авіаносців, підводні човни і значну кількість кораблів в бойовій готовності. Ми також зміцнимо нашу кібербезпеку.

Генсек також наголосив, НАТО “залишає двері відкритими” для країн, які мають намір вступити до Альянсу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews