Прокурор розповів, скільки чоловіків хотіли втекти за кордон через Буковину з початку війни

25.03.2022 00:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський оприлюднив свіжі дані про нелегальний перетин кордону через Буковину з початку війни. Про це він розповів в ефірі “Українського радіо: Буковина”.

За словами Ковальського, за місяць з початку російського вторгнення український кордон із Румунією та Молдовою намагалися перетнути 78 військовозобов’язаних чоловіків. 

Зловмисники зверталися до буковинців, які пропонували перевести їх через кордон за суму в розмірі $1000-4000. Також нелегали пропонували прикордонникам хабарі від 100 євро до 77000 грн. Прокуратура вилучила ці гроші і перенаправить їх на потреби ЗСУ.

- Останнім часом зменшились випадки спроби перетнути кордон поза пунктами пропуску. Водночас намагаються перетнути кордон з фальшивими документами, – розповів Ковальський.

На цій підставі в області відкрили 25 кримінальних проваджень. З них 15 випадків пов’язані з підробкою документів щодо стану здоров'я, громадянства, дати народження та кількості дітей в родині. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews