У Стамбулі завершилися переговори України та Росії: перші підсумки

Україна повинна зберегти кордони 1991 року

29.03.2022 14:50   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Переговори України та Росії у турецькому Стамбулі завершилися. Зустріч розпочалася з переговорів тет-а-тет лідерів делегацій, а потім продовжилася вже у розширеному форматі.

Турецькі ЗМІ повідомляють, що переговори у Стамбулі завершилися, вони тривали близько 3 годин. Про це пише "Главком".

На проміжному брифінгу учасник української делегації радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявляв про інтенсивні консультації з кількох важливих питань. Зокрема, делегації обговорювали договір про міжнародні гарантії безпеки для України.

- Тільки із цим договором ми можемо закінчити війну так, як це потрібно Україні, – заявляв Подоляк.

Також на переговорах обговорювалося питання припинення вогню та порушення Женевської конвенції стосовно військовополонених з обох сторін.

Переговори України та РФ відбулися сьогодні у Стамбулі після серії зустрічей делегацій в онлайн форматі. До цього дві делегації також зустрічалися на території Білорусі. Перед початком сьогоднішнього саміту з делегаціями зустрівся президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. У своєму зверненні до представників РФ та України турецький лідер висловив надію на добрі новини за підсумками засідання.

Українська делегація наполягає на тому, що у будь-якому разі Україна має зберегти ті територіальні межі, у яких вона була 1991 року.
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews