Війська рф покидають ЧАЕС і Славутич у напрямку Білорусі: Пентагон

01.04.2022 08:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Міноборони США підтвердили, що війська рф почали переміщення з території Чорнобильської АЕС, проте ознак того, що військові повертаються у свої казарми немає. Про це заявив прессекретар Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу в четвер, передає УНН.

Кірбі заявив, що поки що не зовсім зрозуміло, куди саме відправляють російські війська, але рухаються вони в напрямку Білорусі.

- Війська, ймовірно, збираються передислокувати до Білорусі для переобладнання, поповнення та використання в інших місцях України, - сказав він.

За його словами, ці підрозділи "відходять на північ, щоб знову повернутися з боку Білорусі".

 

Як стало відомо, російські окупаційні війська збираються покинути Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич.

В “Енергоатомі” підтвердили й інформацію про фортифікаційні споруди – окопи, які рашисти будували прямо в Рудому лісі – найзабрудненішому в усій Зоні відчуження.

Згодом, стало відомо, що російські окупанти дійсно будували фортифікаційні споруди прямо в Рудому лісі, тож не дивно що вони отримали значні дози опромінювання й запанікували.

За інформацією мера міста Славутич Юрія Фомічева, окупанти забрали з собою полонених нацгвардійців, коли залишали Чорнобильську АЕС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews