Арестович пояснив, як росія обирала дату вторгнення та чому українців не попередили про початок війни

07.04.2022 16:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович розкрив подробиці підготовки росії до війни з Україною. Про це він розповів в інтерв’ю журналісту Сергію Іванову на ютуб-каналі ISLND TV (див. від 20:45).

За словами Арестовича, попередження українців про війну заздалегідь могло коштувати країні поразки: 

Чому не можна було оголосити Україні, що Росія точно нападає, коли ми вже знали, що нападає. Тому що почався б масований вихід біженців і вони б забили всі дороги, це було б 8, 10, 12 мільйонів людей і армія б не пройшла в райони оборони. Це повний параліч доріг. У цьому випадку це дуже бажана ситуація для російського воєнного керівництва і в цій ситуації ми, напевно, програвали [б] війну і лівобережжя все – тому що з лівого берега пішли би на правий. 50 мостів всього в Україні, було б забите все. Жодним чином ми б не впоралися з цією ситуацією.

Також радник керівника ОП повідомив, що ворог справді мав кілька потенційних дат для вторгнення. Але вони переносилися через неготовність армії, зимові свята і Олімпіаду в Китаї: 

Почали планувати цю операцію у грудні 2020 року. Це було вже прийняте рішення. А дати переносилися так – 26 грудня 2021 року у них була перша готовність оперативна, вони не встигли просто реалізувати. Вони переносять на 18 січня. Потім вони знову ж таки не встигають, новорічні свята, вони б збили все. Потім вони, здається, 12, чи 16 лютого, але китайці кажуть, що "Олімпіада, не заважайте". Потім вони ставлять, був варіант 21, 22, 23 і все ж таки 24 лютого зранку. Через 14 годин після початку був ультиматум, здавайтеся і так далі. Наш президент відповів: "русскій корабль йди..”.

Нагадаємо, зранку 24 лютого росія розпочала “військову спецоперацію” в Україні, метою якої була “денацифікація та демілітаризація” нашої держави. За майже три місяці війни загинуло більше 18 тисяч російських солдат.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews