Володимир Стефанець

Перед Воскресінням

10.04.2022 03:50   Джерело: CvNews
Автор : Володимир Стефанець

Благовіщення. Несподіване, як цьогорічна весна. Як її бузьки - вже давно прилетіли, а ти й не помітив. Мабуть, тому, що раптом виявилося: усе, що в житті тобі треба, можна спакувати у рюкзак. Тривожний - той, що під дверима. Лютневий іще, 24-го.

Без бузьків, без благої, за 43 дні, вістки про нескінченність життя і його всепереможність. Іще у хвилинному сумніві у тому вічному, що тримає цей світ і тебе в ньому.

Тому, що ніяка орда ніколи не розстріляє по бучах, харковах, маріуполях… Не вб’є і не спалить.

Нашу найголовнішу нині благу вість – про народження нового життя, у яке ми вже повертаємося - на дим Вітчизни солодкий та коханий, на спалені гнізда, як ті бузьки, – ще у війну, але вже додому. Наперекір усьому. Бо треба жити – будувати нові гнізда і приводити пташенят.

Треба бути! Щоб знову прилітати. Вже в іншу весну. Бо сьогоднішня, як наша новітня Десятинна церква, – ціляна московською ордою путіна і перед Благовіщенням нею розстріляна. І як та перша Десятинна, знищена ордами Батия на Старокиївській горі 782 роки тому. 1240-го - перед воскресінням.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews