СБУ: росія використовує українських дітей для шпигунства

11.04.2022 17:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

рф залучає українських підлітків і неповнолітніх осіб у розвідці, аби дізнатися дислокацію військ і техніки ЗСУ. Про це повідомив речник СБУ, Артем Дехтяренко.

Служба безпеки України зафіксувала два подібні інциденти – у Харкові та на Луганщині. Окупанти зв’язалися із харківським хлопцем у Telegram і пропонували йому за гроші видати позиції української армії. У східномі регіоні двоє ворожих солдатів також обіцяли заплатити 16-річному підлітку за інформацію про розташування та пересування українських військ. Хлопець злякався, що його чекатиме кримінальна відповідальність, але рашисти переконували, що йому “нічого не буде” через вік. 

При цьому речник СБУ підкреслює, що кримінальне покарання за держзраду розповсюджується на осіб від 16 років, а в окремих випадках – від 14.

Українські силовики встигли перехопити інформацію до того, як вона потрапила до ворога.

– Батькам треба бути максимально уважними до того, де їхні діти, з ким і про що спілкуються, а також контролювати поведінку дітей в інтернеті. В умовах війни їхня довірливість може призвести до трагедії. Адже окупанти можуть залучати неповнолітніх до вчинення терактів, диверсій, корегування вогню та інших тяжких злочинів, здатних спричинити загибель багатьох людей, – наголошують в СБУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews