Скільки вимушених переселенців можуть ще прихистити на Буковині у рамках спецпрограми

12.04.2022 12:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Здійснення прямої військової агресії росії проти України призвело до руйнації цивільної інфраструктури, помешкань, загибелі українських громадян. Більшість тих, чиї домівки знаходились на лінії зіткнення та окупації загарбників, опинилися в скрутному становищі та вимушені були покинути рідні місця.

З метою забезпечення наших громадян місцем проживання діє соціальний проєкт «Прихисток», який здійснюється під патронатом Президента України Володимира Зеленського. Це проект по розміщенню українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій.

У «Прихистку» вимушені переселенці можуть знайти вільні місця для проживання  у безпечних регіонах України. Наразі на Буковині таким категоріям осіб готові надати 959 місць. 

Загалом ж проект має на меті заохотити українців поділитися своїм житлом та затишком і прихистити усіх внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від дій путінського режиму в Україні.

Власники житла, які допоможуть безкоштовно українцям з проживанням, зможуть отримати компенсацію від держави в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Щоб запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно:

  • подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців;
  • при поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС;
  • до 5-го числа місяця кожного місяця інформувати ОМСпро кількість днів та кількість переселенцівщо у них проживали;
  • отримати компенсацію.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews