Їдальня, медпункт, ліжка і зона розваг: у Чернівцях запрацював великий табір для переселенців (ФОТО)

13.04.2022 07:45   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Велика гуманітарна база, якою опікуються доброчинці з організації Remar S.O.S, запрацювала на Соборній площі у Чернівцях. 

Раніше переселенці могли отримати тут безкоштовні гарячі обіди, нині ж розгорнули також велику зону розваг для дітей, ліжка, спальні місця, де, за потреби, можна переночувати та пункт надання медичної допомоги. 

- Організація Remar має благодійні проєкти у 75 країнах світу. Дуже хотілося б прийти в Україну за інших умов, не у час війни, втілювати тут соціальні ініціативи. Однак нині ми працюємо у вашій державі із позначкою S.O.S, що означає – допомога потрібна терміново. Тож закликаю всіх звертатися до нашої бази тут, на Соборній площі, ми готові нагодувати, надати одяг, продукти на нічліг, – сказав керівник представництва Remar у Румунії Хуан Карлос Ґальвез.

 

База працює у трьох великих наметах. Тут щодня можуть нагодувати гарячими обідами більш як тисячу людей. Благодійники кажуть, що за потреби готові збільшити потужність. 

Роздавати їжу починають із 12:00. Також протягом дня можна отримати гарячий чай, каву або какао із печивом чи тістечками. 

Крім того, відкрили ігрову зону з батутами для дітей, а у одному з наметів облаштували 120 спальних місць, де, за потреби, можна переночувати. 

Розпочав роботу і пункт надання першої медичної допомоги. Людей приймають іспанські медики, вони працюють із перекладачами. 

Загалом роботу гуманітарної бази забезпечують близько 30 волонтерів з Італії, Іспанії, Румунії, Аргентини, Бразилії, інших країн Європи, а також українці. 

Доброчинці видаватимуть переселенцям також одяг, а з наступного тижня забезпечуватимуть їх продуктовими наборами. Це олія, макарони, крупи та інші базові харчі. Отримати таку допомогу родина зможе раз на тиждень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews