Не стало колишнього головного архітектора Чернівців та Дніпра

16.04.2022 07:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Помер колишній головний архітектор Чернівців та Дніпра Сергій Зубарєв. Про це повідомив депутат і колишній міський голова Олексій Каспрук.

"Майже 16 років він був головним архітектором Дніпра, 15 років творчо працював у Відні, 5 років обіймав посаду головного архітектора Чернівців і обрав наше місто як другу домівку.

Саме Сергію Євгеновичу чернівчани завдячують, що вдалося зберегти історичний центр міста, розпочати реставрацію історичних пам'яток, релігійних споруд.
В другій половині 80-х вони з моїм батьком разом відстоювали нову на той час концепцію будівництва житла підприємствами міста господарським способом, аби тисячі чернівецьких родин мали змогу відсвяткувати новосілля і не відчули, що держава зупинила фінансування будівництва житла.
 
Надзвичайна світла, мудра і добра людина, талановитий архітектор, дизайнер, реставратор, різьбяр, художник", - написав Каспрук.

"А ще він став легендою Чернівців. Хотів зберегти їх європейським містом. І зробив це. Сергій Зубарєв був справжнім Майстром, чия вправність відлита в міцному бетоні і ніжній акварелі його картин", - написав міський голова Дніпра Борис Філатов.

 
 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews