Діти з Миколаївщини у Чернівцях розважалися, створювали листівки для воїнів і вчилися малювали писанки (ФОТО)

16.04.2022 08:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Для 60 вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації Миколаївщини, яких евакуювали на Буковину, провели розважальний тур.

Розпочався він із веселого дозвілля у центрі «Країна мрій». Тут дітей-переселенців тішили аніматори, гірки, басейни з кульками тощо.    

Наступна зупинка – музей просто неба, де наразі триває етнографічний проєкт «Сила Великодня». Малеча під керівництвом буковинських народних майстрів вчилася малювати символи цього світлого свята – писанки.    

Малювали також і на папері. Діти робили патріотичні листівки для воїнів, які мужньо захищають Україну від російського агресора.   

Крім того, тут влаштували інтерактивні читання на великодню тематику, в яких найменші гості Буковини радо взяли участь.    

Кінцевою станцією розважального туру став Чернівецький обласний театр імені Ольги Кобилянської. Тут діти із Миколаївщини переглянули виставу «Паляниця».  

По завершенню усі отримали подарунки від благодійників.

Начальниця Служби у справах дітей Чернівецької ОВА Наталія Кошурба зазначила, що такі розважальні тури планують проводити надалі й для інших дітей-переселенців, яких евакуювали на Буковину. Таким чином прагнуть адаптувати малечу до тимчасового місця проживання та розрадити у нелегкий час.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews