У підвалі Маріуполя померла 91-річна жінка, яка пережила німецьку окупацію міста у 1941 році

20.04.2022 20:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Маріуполі, який зараз перебуває в блокаді, від ворожого обстрілу страждає мирне населення. В одному з підвалів міста, ховаючись від авіаударів російської армії, померла 91-річна Ванда Об'єдкова, яка пережила Голокост.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Державний музей Аушвіц-Біркенау, пише Realist.

 

Відомо, що в останні тижні свого життя 91-річна жінка не могла навіть підвестися, а 4 квітня її життя обірвалося внаслідок страшної війни.

Дочка Ванди Об'єдкової розповіла, що залишалася з матір'ю до останнього дня, коли її не стало, вони з чоловіком, ризикуючи власним життям, поховали її в громадському парку, неподалік Азовського моря під звуки ворожих пострілів. Наразі Лариса та її сім'я перебувають у безпечному місці.

 

Повідомляється, що Ванда Об'єдкова народилася у грудні 1930 року, у 10 років вона була змушена ховатися у підвалі Маріуполя, коли німці у 1941 році увійшли до міста та почали збирати усіх євреїв. Вони забрали її маму Марію.

"У 10 років вона ховалася від німців у підвалі в Маріуполі. Через 81 рік вона померла у підвалі в тому ж місті, ховаючись від російських військ ", - йдеться у повідомленні.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews