Данило Гетманцев: "Якщо ти у Чернівцях і аргументуєш несплату податків війною, ми все одно прийдемо за тобою"

21.04.2022 18:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У перші дні повномасштабного вторгнення Росії більшість українських бізнесів припинила працювати або максимально обмежила свою активність.

Щоб вивести економіку з "коми" владі довелося піти на болючі для бюджету поступки, зокрема, припинити перевірки бізнесу, знизити податки та спростити митне оформлення. 

"Економіка адаптувалась. Ті підприємства, які фізично можуть працювати – вони вже працюють", – констатує голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у розмові з Економічною правдою.

План доходів за березень вдалось закрити завдяки перерахунку дивідендів держкомпаній та прибутку НБУ, однак цей ресурс вичерпався. За рахунок яких джерел держава буде перекривати видатки у наступні місяці?

— Ми зараз працюємо з кожним платником податків, - каже Гетманцев. - По кожній області, по кожному району, в цілому по Україні відпрацьовуємо необхідність сплати податків. Жодних питань нема до платників у зоні бойових дій, або в областях, де здійснюється евакуація. Але якщо ти перебуваєш у Чернівцях і обґрунтовуєш несплату податків війною, то це щонайменше аморально. Ми все одно прийдемо за тобою.

Більшість платників податків займають патріотичну позицію – сплачують наперед і відповідно до закону. Але є ті, яким, на жаль, треба пояснювати.

Хочу звернути увагу, що податки – це річ, яка сплачується тільки з доходів. Якщо в тебе доходів нема – то й податків нема і ніхто не може їх з тебе вимагати. Але якщо ти працюєш, отримуєш дохід і з цього доходу не сплачуєш податки, то в країні, яка воює, це неможливо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews