Глава Московської церкви в Україні Онуфрій пропонує на Великдень ходу в Маріуполь

21.04.2022 23:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Глава УПЦ МП Онуфрій пропонує організувати молитовну ходу від Оріхова, що в Запорізькій області, до заводу «Азовсталь» у м. Маріуполь. Відповідну заяву опублікували на сайті УПЦ МП.

Онуфрій повідомив, що духовенство і вірні готові провести таку ходу «з метою надання невідкладної допомоги та виведення мирних жителів. Також хода могла б вивезти поранених військових і забрати тіла загиблих».

Читайте також

Старообрядницька релігійна громада Чернівців заявила про вихід з МП
Вертолітний майданчик та цілий водний комплекс: який вигляд має резиденція митрополита Онуфрія у Чернівцях (Відео)

«Ми звертаємося до всіх, від кого це залежить, і просимо в період зі Страсної П’ятниці (22 квітня 2022 року) до Світлого Христового Воскресіння (24 квітня 2022 року) на території міста Маріуполь та його околицях забезпечити режим припинення вогню і надати гуманітарний коридор для проходження зазначеної молитовної ходи», – зазначив глава УПЦ МП.

На даний час у знищеному окупантами Маріуполі перебуває 120 тис. населення, пише Главком. Ворог влаштовує примусову депортацію, а евакуаційна місія не може потрапити у місто. За час війни загинуло більше 20 тисяч мешканців Маріуполя.

20 квітня гуманітарним коридором із Маріуполя вдалося виїхати чотирьом евакуаційним автобусам.

Засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький вважає, що звільнити Маріуполь від російської окупації вдасться після успішної битви за Донбас.

Також радник мера Маріуполя Петро Андрющенко опублікував відео, на якому можна побачити, що окупанти завдають ударів не лише надпотужними бомбами по Азовсталі, але продовжують хаотичне завдання ударів по житловому сектору з артилерії та танків. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews