У Маріуполі героїчно загинув чернівецький воїн і поет Сергій Скальд (ВІДЕО)

22.04.2022 10:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У Маріуполі загинув воїн і поет з Чернівців Сергій Скальд "Шпрот", який все своє життя присвятив Україні та націоналізму. З 2014 року воював за нашу землю як мечем, так і словом.
 
Героїчна смерть Сергія - це велика втрата для правого руху України.
 
"На жаль, Україна втратила щирого патріота, який відграненим словом свого таланту надихав лицарів землі вкраїнської боронити рідний край.
Прощавай, побратиме! Земля тобі тополевим пухом і пам’ять вічна!" - пишуть побратими у Мережі.
 
Сергію було 43 роки. Його активізм бере початок у юності 90-х, у субкультурі неформальних правих. Відзначився своєю участю в збірці "Голос Крові", яка показала сучасний націоналізм у поетичному вигляді. Очолював "Правий сектор" на Буковині. Він добре проявив себе ще під час майданівського "Правого сектора", по-божевільному б'ючись із псами Януковича. Участь у бойових діях на Донбасі - особлива сторінка біографії. Був учасником великої кількості розвідницьких операцій Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор". Учасник боїв у Авдіївці. Разом із побратимами-правосекторівцями допоміг у блокуванні залізничного сполучення в рамках блокади ДЛНР. Потім повернувся на фронт. Крім того, командував 16-ю Резервною сотнею ДУК ПС на Буковині.
 
null
Фото з мережі Інтернет
 
Сергій написав чимало віршів про війну та справжніх воїнів. Автор збірки "Навиліт. Рими калібру 5,45". У 2020 році вийшло відео про перших 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану, які у 2014 році прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького. У відео свій вірш прочитав поет-воїн Сергій Скальд. 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews