Переселенці у гірському районі Буковини висадили близько півтори тисячі ялинок та модрин

14.05.2022 00:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Близько півтори тисячі ялинок та модрин ростимуть у буковинських Карпатах завдяки вимушеним переселенцям. Вони долучилися до проєкту «Буковина. Час відновлення!» та разом із мешканцями Селятинської громади садили дерева у місцевому лісництві.

Участь у акції взяли понад 150 вимушених переселенців із Київської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Донецької, Луганської, Одеської областей, які зараз живуть у гірських громадах Чернівецької області. Саджанцями їх забезпечили лісівники.

Після роботи «Еко-курорт "Хутір Тихий"» пригостив учасників проєкту гуцульськими стравами. На завершення люди гуртом виконали пісню «Ой у лузі червона калина», продемонструвавши таким чином єднання українців із усіх куточків великої держави.

Мета проєкту «Буковина. Час відновлення!» - докластися до післявоєнної відбудови України, а також сприяти тому, аби переселенці брали участь у житті області. Тож різноманітні екологічні акції в громадах планують влаштовувати і надалі.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews