На Буковині останній дзвоник пролунає для 6 384 одинадцятикласників

25.05.2022 00:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Заступниця начальника Чернівецької ОВА Ірина Ісопенко розповіла про завершення навчального року у Чернівецькій області в умовах воєнного стану.

  • З початку війни Буковина прихистила понад 103 тисячі осіб, 33 тисячі з них – діти. Наші заклади освіти стали місцем захисту для українців, які вимушено покинули свої домівки, а освітні колективи паралельно перевтілилися у волонтерські.
  • У школах Буковини ми створили умови для навчання близько 4 тисяч дітей. Крім того, допомогли організувати навчальний процес для понад 3,5 тисяч дітей-переселенців за місцем реєстрації.
  • Цьогоріч на Буковині останні дзвоники лунатимуть з 27 травня по 13 червня. У 349 школах Чернівецької області їх почують 6 384 одинадцятикласників, з них 162 переселенців. Дату та формат проведення свята заклади освіти визначають самостійно.
  • Міністерство освіти і науки України рекомендує провести свято у онлайн-форматі, оскільки основним пріоритетом в умовах воєнного стану є безпека учасників освітнього процесу.
  • Всі буковинські випускники й зокрема ті, хто наразі завершує навчання за кордоном, або ж проживає у нас, а навчається за місцем реєстрації, обов’язково отримають документи про освіту. Вони будуть дещо пізніше, оскільки «Інфоресурс» здійснює їхню перевірку до 30 травня.
  • При Чернівецькій обласній військовій адміністрації продовжує роботу «гаряча лінія» з питань освіти за номером 0 800 336 426.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews