Світові медичні організації надаватимуть психологічну підтримку буковинцям і переселенцям

28.05.2022 09:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сім’ї буковинців, чиї близькі нині на фронті, неабияк потребують психологічної допомоги. Важливою вона також є для тих, хто втратив рідних на війні.

Про це ішлося під час зустрічі у Чернівецькій обласній військовій адміністрації із представниками семи світових медичних організацій, що працюють у краї. Вони зібралися аби скоординувати свою роботу.

Виїзні консультації медичних фахівців у громадах допомогли б покращити рівень надання допомоги в області. Тим паче, що нині навантаження на лікарів первинної ланки у краї зросло, адже Буковина прихистила близько ста тисяч переселенців.

Директор департаменту охорони здоров’я Олег Чорний зазначив, що для благодійників створять спільний майданчик для комунікації, аби вони могли координувати свою роботу та охопити допомогою якомога більше громад області.

Програми психологічної підтримки нині існують у більшості доброчинців, що працюють на Буковині. Ідеться про консультації для переселенців, що пережили бомбардування та акти насилля. Водночас, благодійники пообіцяли, що працюватимуть над розширенням таких програм та консультуватимуть і буковинців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews