Близько сотні ухилянтів упродовж тижня намагалися перетнути кордони з ЄС та Молдовою

30.05.2022 14:45   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули понад 530 тисяч осіб та 134 тисячі транспортних засобів. Під час їх перевірки виявили низку порушень.

Про це повідомляє Західне регіональне управління у Чернівецькій області.

За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 101 особу. 70 з них намагались використати документи з ознаками підробки аби потрапити до суміжних країн через пункти пропуску. Усіх затриманих порушників передали поліції.

 

Ще 31 особа спробувала нелегально перетнути кордон в обхід визначених пунктів пропуску. На них склали матеріали про адмінправопорушення та передали до суду.

Санкції за ці дії передбачають накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Водночас, за тиждень прикордонники припинили переміщення більше 29 тисяч пачок сигарет, вивезення 62 кілограмів бурштину та виявлено понад 500 таблеток психотропної дії.

За 7 днів попередили незаконне ввезення в Україну оргтехніки попередньою вартістю більше 600 тисяч гривень. А загалом виявили предметів та товарів, прихованих від прикордонно-митного контролю, на суму більше 4,7 мільйона гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews