Чернівецька міськрада і поліція про скандал із привласненням посадовцем і спільницею 665 тисяч гривень

08.06.2022 16:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У чернівецькій Ратуші прокоментували справу щодо вручення підозри працівнику департаменту житлово-комунального господарства міськради та ФОПу про привласнення понад 600 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на ремонт вуличного освітлення.

Свій коментар оприлюднила пресслужба міськради:

"Розслідування здійснювалося на підставі матеріалів перевірки держаудитслужбою діяльності колишнього департаменту житлово-комунального господарства. Дану перевірку ініціювала Чернівецька міськрада після реорганізації структури та створення департаменту інфраструктури та благоустрою. Ми не можемо коментувати хід процесуальних дій та процес розслідування, це компетенція відповідних правоохоронних органів. Підрозділи міськради всіляко сприяють правоохоронцям та очікують справделивого, чесного та прозорого розслідування та судового розгляду.

Питання про відсторонення від посадових обов'язків працівника, якому оголосили підозру, буде вирішене після отримання ухвали слідчого судді. Наскільки нам відомо, наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжних заходів".

У відділі комунікації поліції Чернівецької області повідомили, що у січні-лютому минулого року 54-річний посадовець вступив у змову із приватним підприємцем для незаконного збагачення грошима. Між міською радою VII скликання та 41-річною фізичною особою було укладено угоду про виконання ремонту системи вуличного освітлення Чернівців. При оформленні договору його сторони внесли в акти виконаних робіт неправдиві відомості про залучення для підготовчих робіт додаткової техніки. Таким чином, внаслідок протиправних дій з державного бюджету було витрачено 665 тисяч гривень. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews