Про права дітей та відновне правосуддя розповіли у чернівецькій бібліотеці

23.06.2022 15:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Для користувачів Філії обслуговування юнацтва обласної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка фахівці та волонтери Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області провели годину права «Людина та її свободи».

Присвятили захід, у якому також взяли участь діти вимушених переселенців, Дню Конституції України.

Комунікатор центру Тарас Лазарук насамперед розповів учасникам заходу про безоплатну правову допомогу від держави та право дітей на її отримання.

- За Законом України «Про безоплатну правову допомогу» всі діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Тобто, на захист та представництво ваших інтересів у суді, – наголосив Тарас Лазарук.

Волонтер системи БПД, студент юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Назар Шеремета ознайомив користувачів бібліотеки з історією створення Конституції України, пояснив дітям їхні права і яким чином вони реалізовуються.

Спеціалісти також не оминули  такі важливі теми, як домашнє насилля, булінг та дали дієві поради, куди потрібно звертатися, якщо необхідна юридична консультація.

Читайте також

Як чернівчанам отримати безоплатну правову допомогу?

Діти і дорослі активно брали  участь в обговоренні, дискутували про порушення прав людини у мирний час і під час воєнного стану в Україні та змогли отримати відповіді на запитання, які їх хвилюють. А ще Тарас Лазарук ознайомив учасників заходу із «Програмою відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», котру система БПД реалізує у співпраці з органами прокуратури, посередниками, психологами та суб’єктами, що проводять ресоціалізацію дитини. По завершенню правопросвітницької зустрічі юні учасники отримали «Паспорт прав дитини» з контактами системи безоплатної правової допомоги. Крім того, увазі присутніх запропоновано книжкову виставку «На всі випадки життя: право від А до Я», яку підготували бібліотекарі філії.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет





Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews