Професори із Тихоокеанського університету Сіетла провели семінар для буковинців (ФОТО)

08.07.2022 12:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Як правильно працювати із людьми, котрі постраждали внаслідок військового конфлікту. Семінар на таку тему у Вижницькому районі провела група професорів із Тихоокеанського університету Сіетла.

Послухати їх прийшли представники територіальних громад, рятувальники, поліціянти, лікарі, психологи закладів освіти, реабілітологи, соціальні працівники.

Учасників семінару привітала заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Ірина Ісопенко.

- Вдячні американським друзям за таку вагому підтримку. Війна торкнулася кожної української родини. І хоча ми нація сильних і незламних людей, усе одно маємо почуття та емоції. Тому ментальне здоров’я у такий непростий час повинно бути в пріоритеті. Вірю, що з вашою допомогою українці ще більше зміцнять свій дух, – зауважила Ірина Ісопенко.

Доктори Джон Тоберн, Джефф Голгуін та Крістофер Тобі, котрі є фахівцями у різних галузях психології, ділилися з буковинцями своїм досвідом. Розповідали, як працювати з людьми, які мають післявоєнну травму, депресивний стан чи складні умови життя.

Американські фахівці зауважили, що раді працювати на Буковині та щиро сподіваються – семінар допоможе місцевим фахівцям підвищити кваліфікацію у допомозі ближнім.

Окрім Буковини, професори із Тихоокеанського університету Сіетла проводили семінари також у Волинській, Рівненській та Івано-Франківській областях.

Як вважає начальник Вижницької РВА Михайло Чорней, війна в Україні триває, тож волонтери, психологи і вчителі масово будуть стикатися із різними формами посттравматичних синдромів, як серед дорослих, так і серед дітей. Тож організатори планують провести ще низку семінарів та навчань на цю тему у Чернівецькій області.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews