У двох жінок на Буковині шахраї видурили 25 тисяч гривень

13.07.2022 13:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

До поліції надійшло повідомлення від 27-річної жительки міста Сторожинець. Жінка розповіла, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку та запропонував допомогу в розблокуванні банківського рахунку.

Увійшовши в довіру до потерпілої, псевдобанкір продиктував нібито захищений номер рахунку, на який заявниця самостійно перерахувала 18 тисяч гривень.


Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

За подібною схемою шахраї ошукали 39-річну жительку селища Красноїльськ. Жінка звернулася до поліції із заявою про те, що невідомі шахрайським шляхом заволоділи її коштами. У телефонній розмові співрозмовник повідомив, що з картки жінки невідомі особи намагаються незаконно списати кошти. Аби цього не відбулося, потрібно провести деякі операції з карткою. Буковинка повірили та на прохання псевдопрацівника банку повідомила йому дані своєї платіжної картки. У результаті такої інформації зловмиснику вдалося зняти з рахунку потерпілої майже 7 тисяч гривень.

За обома фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження у правопорушеннях, передбачених частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять громадянам: будь-які операції з платіжною карткою варто проводити особисто у відділенні банку, а не по телефону.

Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють телефоном начебто із банку. Зателефонуйте до фінансової установи за номером, вказаним на звороті картки. Не розголошуйте стороннім особам жодних реквізитів вашої картки, а також коди, які надходять вам на мобільний телефон.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews