У Чернівецькій області демонтували бюст Чапаєва (ФОТО)

15.07.2022 00:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У селі Колінківці Чернівецької області демонтували бюст військовому діячу Російської імперії Василю Чапаєву. Це зробили учасники організації "Декомунізація. Україна" за власні гроші.

Про це Суспільному сказав представник організації в області Олександр Сергієнко.

Бюст вирішили перевести в село Бочківці та залишити в печі колишнього цегельного заводу. Табличку на постаменті з іменем Чапаєва також демонтували.

- Цією ініціативою ми займаємося з минулого року. Ми домовилися, що організуємо демонтаж й вивезення, — розповідає Сергієнко.

Староста села Колінківці Віктор Урсул сказав, що в громади не було достатньо грошей, аби демонтувати бюст. Тому на сесії вирішили передати його громадській організації.

танкк
 
Пам'ятник встановили у центрі села у 1967 році. Колгосп в Колінківцях тоді був названий на честь Чапаєва. У 2005 році через аварійний стан бюста його перенесли на територію школи, звідки й демонтували.

Довідково

  • Василь Чапаєв — військовий діяч Російської імперії, учасник встановлення радянської влади в Росії. Також брав участь у Першій світовій війні та Громадянській війні в Росії.
  • 21 квітня демонтували пам’ятник комуністу зі Старої Жучки Семену Галицькому та демонтували скульптуру "Червоноармійці в бою".
  • У Чернівцях готують обґрунтування про демонтаж радянського монумента на Соборній площі.
  • 3 березня в Чернівцях демонтували танк, встановлений у радянський період біля залізничного вокзалу.
  • У Хотині 1 червня знесли радянський пам'ятник Карлу Марксу.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews