За підтримки ВООЗ на Буковині розгорнули активну роботу з вакцинації вимушених переселенців

27.07.2022 07:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Майже 6000 щеплень зробили внутрішньо переміщеним особам у 8 регіонах України за підтримки ВООЗ.

Про це повідомляє МОЗ.

Обласні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України у восьми регіонах здійснили в червні 5 747 щеплень внутрішньо переміщеним особам, 2 689 з них – проти COVID-19. Імунізація ВПО здійснюється за підтримки ВООЗ в Україні.

- Для захисту українців від вакцинокерованих інфекцій маємо використовувати всі можливості. Наразі це один із пріоритетів політики у сфері охорони здоров’я, адже війна – ідеальне середовище для поширення інфекційних захворювань, – заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Інфекційні захворювання, такі як кір, краснуха, поліомієліт, дифтерія, кашлюк, можуть швидко поширюватись. Єдиний спосіб захиститися від них та запобігти розвитку небезпечних ускладнень – щеплення. Всі вакцини за національним календарем щеплень доступні та безоплатні.

- Зараз вкрай важливо забезпечити людей захистом від вакцинокерованих інфекційних захворювань, зокрема COVID-19. Через розміщення ВПО в місцях компактного проживання зростають ризики, і вчасна профілактика може вберегти їхні життя та здоровʼя, – зауважив доктор Ярно Хабіхт, голова ВООЗ в Україні.

Активну роботу з вакцинації ВПО за підтримки ВООЗ розгорнули Чернівецька, Львівська, Рівненська, Волинська, Закарпатська,  Кіровоградська, Вінницька та Тернопільська області.

- У період війни небезпека інфекцій зростає. Внутрішньо переміщені особи є найбільш уразливі. Допомогти їм зрозуміти це і скористатися дієвим засобом профілактики – вакцинацією, це і є завданням команди фахівців ЦКПХ МОЗ та закладів охорони здоров'я, яке ми виконуємо за підтримки ВООЗ, – прокоментувала цю роботу Наталія Іванченко, голова ДУ «Львівський ЦКПХ МОЗ України».

Вакцинація ВПО здійснюється за підтримки ВООЗ в партнерстві з Європейським Союзом та USAID.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews