Зеленський нагородив 22-річного буковинця, який командує двома установками HIMARS (ФОТО)

06.08.2022 13:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Президент України Володимир Зеленський нагородив 22-річного буковинця - старшого лейтенанта Валентина Коваля орденом "За мужність" ІІ ступеня.

Про це повідомляє Кельменецька селищна рада.

Хлопець родом із села Ленківці (колишній Кельменецький район). Він отримав нагороду за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Валентин Коваль командує двома пусковими установками Himars. Він отримав тритижневу підготовку у травні від американських інструкторів на базі в Німеччині.

"На своєму бронежилеті лейтенант Коваль носить нашивку, отриману від американського інструктора, із зображенням гримучої змії, що згорнулася, над словами "Не наступайте на мене", - йдеться у повідомленні.

Валентин початкову школу закінчив у Бабині, потім навчався у Ленківцях. Вищу освіту здобув у Львові, після чого одразу пішов на фронт.




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews