На Буковині активізувались шахраї: поліцейські закликають громадян бути максимально уважними

10.08.2022 14:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Минулої доби до поліції звернулось двоє чернівчанок з заявами про шахрайські дії. За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження і вкотре просять не довіряти незнайомцям та нікому не повідомляти особисті дані.

9 серпня до поліції надійшло повідомлення від 46-річної жительки міста Чернівці. До жінки зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником служби безпеки банку, та під приводом підвищення захисту банківської картки випитала особисті дані. Після цього спілкування з карткового рахунку чернівчанки зникли понад 52 тисячі гривень.

Ще одною жертвою шахраїв стала 60-річна жителька обласного центру. Пенсіонерка передала за місцем проживання незнайомцю 4000 доларів США та 2000 гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності її сина, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Відомості про події дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські звертаються до жителів краю бути обережними та не довіряти незнайомцям, а тим паче не повідомляти персональні дані. Також  подбайте про своїх літніх родичів, постійно нагадуйте їм, що не варто довіряти дзвінкам від незнайомих осіб.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews