ЧНУ піднявся у ТОП-10 найкращих класичних університетів України до 7 місця

11.08.2022 13:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича піднявся на дві позиції вище у ТОП-10 найкращих класичних університетів України.

Результати подав інформаційний ресурс «Освіта.ua», а сам список сформовано з університетів, які посіли найвищі місця у консолідованому рейтингу ЗВО України 2022 року (тут ЧНУ піднявся з 15-ї сходинки на 14-ту). Перелік склали на основі різних критеріїв оцінювання, які узагальнюють наступні національні рейтинги закладів вищої освіти:

  • «Топ-200 Україна» – базовим принципом ранжування є забезпечення повної відкритості, прозорості і незалежності.
  • «Scopus» – результати базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються ЗВО або його працівниками у наукових виданнях.
  • «Бал ЗНО на контракт» – рейтинг за показником середнього бала ЗНО абітурієнтів минулого року, яких зараховано на навчання).

Отож, порівняно з 2021 роком, цьогоріч Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича зайняв сьому позицію у ТОП-10 найкращих класичних університетів України, піднявшись з дев’ятого місця.

"Це говорить про покращення кожного зі вказаних вище показників, що підтверджує старання нашої університетської спільноти надавати студентам якісну освіту міжнародного стандарту!" - кажуть у ЧНУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews