Понад 30 буковинських психологів з ізраїльськими фахівцями пройшли курс кризової допомоги

16.08.2022 15:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

32 буковинських психологів успішно пройшли курс «Кризова психологічна допомога». Експерти Ізраїльської коаліції травм поділилися з ними дієвими техніками, необхідними при роботі з ВПО різних вікових категорій під час війни.

 

Наразі на Буковині перебуває понад 105 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них 35 тисяч дітей. Це, зокрема, школярі та студенти, які здобуватимуть освіту у Чернівецькій області. Чернівецька область стала четвертою, де впровадили курс «Кризова психологічна допомога». Навчання провели завдяки міжнародному благодійному фонду Parimatch Foundation.

Нагадаємо, проєкт «Кризова психологічна допомога» реалізується спільно з експертами Ізраїльської коаліції травм для того, щоб поділитися з українськими психологами дієвими техніками кризової допомоги, які необхідні при роботі з ВПО різних вікових категорій під час війни. Матеріали курсу містять психологічні та емоційні протоколи надання першої допомоги, які використовуються в Ізраїлі, США та Великобританії, включаючи прийоми самодопомоги, оцінки, роботу з гострими реакціями та травмами.

Окрім Буковини навчання пройшли також психологи Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews