У Чернівецькому кардіоцентрі оновили блок для лікування пацієнтів з гострим інфарктом міокарда (ФОТО)

17.08.2022 09:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівецькому обласному кардіологічному центрі оновили блок для лікування пацієнтів з гострим інфарктом міокарда. Для цього у закладі провели будівельні роботи, встановили сучасне потужне обладнання, закупили нові меблі та облаштували 45 інфарктних та 20 кардіологічних ліжок.

На відкриття оновленого блоку у кардіологічний центр завітав начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк. Він, зокрема, ознайомився із умовами лікування буковинців, подякував лікарям медзакладу за те, що щоденно рятують людські життя, а також відзначив трьох працівників почесними грамотами ОВА.

- Я вражений рівнем кваліфікації працівників кардіологічного центру, які рятують людей та прославляють Буковину своєю невтомною працею. Низький уклін вам за цілодобову роботу, професіоналізм та відданість справі, - сказав Руслан Запаранюк.

Генеральний директор ОКНП «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр» Ірина Маковійчук розповіла, що оновлювати блок для лікування пацієнтів з гострим інфарктом міокарда почали у травні 2021 року. Частину коштів на це виділили з обласного бюджету. Також залучили власні ресурси центру. Загалом на оновлення витратили 16 мільйонів гривень.

- На Буковині із 24 лютого на 36,6% зросла кількість пацієнтів із гострим інфарктом міокарда. Відтак потужності оновленого блоку в центрі дозволять нам рятувати ще більше людських життів, - зазначила Ірина Маковійчук.

Вона також розповіла, що наразі у кардіологічному центрі працює 250 людей. Щорічно медичну допомогу у закладі отримують понад 7 тисяч пацієнтів. Ще близько 40 тисяч людей звертаються до поліклінічного відділення центру. Лікують тут також і внутрішньо переміщених осіб.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews