У Чернівецькій області 344 переселенці знайшли роботу

17.08.2022 16:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

З початку війни до Чернівецької обласної служби зайнятості звернулося 2160 вимушених переселенців. Відтак 344 особи вже знайшли роботу. Натомість 1149 з них отримали статус безробітного.

Про це повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості.

Понад 50 переселенців працюють у медичних закладах області, близько 40 – на комунальних підприємствах та 30 осіб – на підприємстві, яке займається виготовленням електронного устаткування для автотранспортних засобів.

Працевлаштувалися внутрішньо переміщені особи також у навчальні заклади, на підприємства малого та середнього бізнесу тощо.

На Буковині з числа ВПО працює 31 лікар, а також 15 працівників молодшого персоналу.

Ще 15 переселенців працюють бухгалтерами, по 13 продавцями та швачками, 12 – електромонтерами, 10 – водіями, по 9 – слюсарями та менеджерами, по 8 – касирами, прибиральниками та фахівцями, 6 – озеленювачами, 5 – вихователями закладів дошкільної освіти, 5 – інженерами, 4 – юристами та юрисконсультами, а також верстатниками деревообробних верстатів, електрогазозварниками, електромеханіками, мулярами, психологами.

Більшість ВПО знайшли роботу у Чернівцях. Йдеться про 247 осіб. На Вижниччині працевлаштувалося 8 осіб, на Герцаївщині – 6, Глибоччині – 4, Заставнівщині – 5, Кельменеччині – 2, Кіцманщині – 7, Новоселиччині – 12, Путильщині – 4, Сокирянщині – 8, Сторожинеччині – 12, Хотинщині – 9 та 8 у Новодністровську.

З актуальною базою вакансій у Чернівецькій області можна ознайомитися за посиланням - https://bit.ly/3Il7JmV

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews