Фільм екс-чернівчанина про українську війну покажуть на кінофестивалі у Торонто (ФОТО)

21.08.2022 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На міжнародному фестивалі у Торонто покажуть фільм «Літургія протитанкових перешкод» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, який багато років прожив у Чернівцях. Цією стрічкою режисер хоче привернути увагу світу до війни в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Сюжет розповідає про події повномасштабної війни в Україні. Українці допомагають армії – змінюють свої професії та пристосовуються до потреб воєнного часу. У художніх майстернях скульптори виготовляють протитанкові перешкоди.

Гроші на виробництво фільму надало видання The New Yorker. 

Довідково

Дмитро Сухолиткий-Собчук – сценарист та режисер, жив та навчався в Чернівцях. Є режисером та сценаристом документального фільму «Красна Маланка». Попередня робота режисера – короткометражний фільм «Штангіст» – отримала чотири Гран-прі на міжнародних кінофестивалях.

Кінофестиваль у Торонто відбувається щороку з 1976-го. Там збирають найкращі фільми з інших кінофестивалів по всьому світу і показують глядачам в Торонто. Цьогоріч він відбудеться восени.

 
 
 
Їжаки. Кадр з фільму "Літургія протитанкових перешкод".
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews