Як знайти нове хобі

29.08.2022 18:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Якщо ви відчуваєте, що трохи застрягли в рутині, і вам точно не хочеться витрачати час на перегляд ще одного серіалу, можливо, настав час знайти нове хобі?

Перш за все – як же обрати нове захоплення? Мабуть, обирати наосліп не дуже хороша ідея. Щоб визначитися варто задати собі декілька простих питань. Наприклад, ви творча особистість чи віддаєте перевагу активному проведенню часу? Бажаєте втечі від реальності чи відчутних прибутків? Звуження ваших бажань може полегшити вибір діяльності, яка вам підходить.

Ще один момент, на який варто звернути увагу, це визначення, чи хочете ви, щоб ваше нове захоплення було схожим на вже наявні або ж воно має бути абсолютно новим. Обидва варіанти мають свої переваги та недоліки, але вирішувати – лише вам.

З огляду на весь стрес, який зараз існує у світі, пошук розслаблюючого хобі здається розумною ідеєю. Улюблене заняття може трохи заспокоїти та навіть допомогти з психічним благополуччям.

1. Приготування піци

null

Mamma mia, хто ж не любить піцу! Візьміть упакування тіста для піци з місцевого продуктового магазину, розкачайте його та покладіть улюблені начинки, щоб створити свою ідеальну піцу. Коли ви почнете більше розумітися на тонкощах приготування смачної піци, можна почати інвестувати в деякі інструменти, як-от спеціальну піч або камінь для приготування піци, який щоразу зберігає скоринку ідеально хрусткою.

2. Каліграфія

null

Незалежно від того, чи хочете ви покращити свої відносини з канцелярським приладдям чи вдосконалити нотатки, вивчення каліграфії, безсумнівно, значно урізноманітнює ваше життя. Отримати ці навички можна абсолютно безкоштовно (в Інтернеті є безліч чудових ресурсів), але будьте готові до того, що, придбання спеціальних ручок може трохи засмутити вашу кредитну картку.

3Садівництво

Якщо ви вважаєте, що садівництвом варто займатися тільки якщо у вас є власний будинок і сад – у нас для вас гарна новина. Починати можна навіть з кімнатних рослин у невеликій квартирі чи кімнаті. Якщо ж у вас таки є простір, де можна поратися в землі, тоді садівництво – це чудовий спосіб зайняти себе, відволіктися від неприємних думок чи стресових новин. На додачу ваш житловий простір стане набагато милішим.

4. Ігри

Ігри є невід’ємною частиною нашого людського розвитку, і це не означає, що після дорослішання грати в ігри – моветон. Ігри можуть розвивати різні навички та дати нашому мозку необхідне тренування. Особливо, якщо це такі ігри, як шахи чи покер, де потрібно застосовувати критичне мислення та розробляти власні стратегії. Часто гра в такі ігри здається складним завданням, особливо для початківців. Однак, як тільки ви освоїте основні правила, вони можуть стати хобі, з яким ви точно не знудитеся (водночас варто бути готовим і до певних розчарувань). Такі веб-сайти, як Chess.com і PokerStars, розкажуть вам як про базові поняття гри, так і про стратегію і тактику вищого рівня, коли ви вдосконалитесь. Для цього вам навіть не потрібна шахівниця чи колода карт.

5. Фотографія

Погляд на життя через об’єктив може змусити вас цінувати його ще більше, і саме тому ми радимо виходити на вулицю та фотографувати природу. Неважливо, якщо у вас немає цифрової дзеркальної фотокамери, камери на більшості смартфонів дозволяють робити прекрасні знімки. Зробленими фото можна ділитися у власному блозі чи акаунті соціальних мереж.

6. Самооборона

null

Життя буремне і навички самооборони можуть згодитися в будь-який момент, тож варто задуматися над тим, щоб ознайомитися хоча б з основними прийомами. Є кілька курсів із самозахисту, які ви можете пройти онлайн безкоштовно, а за кілька хвилин пошуку в Google ви зможете дізнатися, чи є якісь курси, які пропонуються поблизу вас.

7. Виготовлення свічок

Красиві та якісні свічки часто коштують зовсім недешево. Але не в тому випадку, коли ви робите їх самі! До того ж зробивши їх своїми руками ви досягнете того, щоб ваш будинок буде пахнути саме так, як ви хочете.

8. Вивчіть нову мову

Вивчення нової мови дає багато переваг і може бути надзвичайно корисним. Крім того, з усього різноманіття доступних мовних курсів ви можете вибрати той, який зацікавить вас. Ви можете поєднати вибрану мову з улюбленою їжею чи місцем для подорожі та попрактикуватися під час наступної відпустки.

9. Візуалізація даних

Для тих, хто любить графічне представлення даних, візуалізація може стати новим хобі. Це передбачає створення зображень, діаграм, графіків і карт, які показують людям значення певних наборів даних. Це навичка, яка дозволяє одночасно розвивати творчі та аналітичні здібності.

10. Ліплення

Це хобі, яке, ймовірно, вимагатиме від вас певних інвестицій, але воно точно може бути таким же корисним, як і будь-яке інше хобі в нашому списку. Це також навичка, у який ви можете зануритися та проявити творчість. Ви можете ліпити, використовуючи різноманітні матеріали – від глини до мармуру, залежно від вашого рівня впевненості, простору та бюджету.

Приймати остаточне рішення щодо свого нового хобі не обов’язково відразу. Ви можете витратити деякий час, спробувавши кілька різних варіантів, щоб побачити, який з них підходить саме вам.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews