Київський проспект відтепер називатиметься на честь Володимира Івасюка (ФОТО)

09.09.2022 07:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Києві проспект Героїв Сталінграду на Оболоні перейменували на честь легендарного буковинського музиканта Володимира Івасюка.

Про це йдеться на сайті Київської міської ради.

За перейменування проголосувала більшість депутатів, які затвердили зміну назв ще 40 вулиць та провулків.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, раз і назавжди необхідно завершити процес дерусифікації у столиці та прибрати ворожі топоніми з карти міста:

- За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради сьогодні підтримав рішення щодо перейменувань ще декількох десятків міських об’єктів. Ми протидіємо культорологічній пропаганді агресора та увічнюємо пам’ять про відомих громадських діячів, Героїв та важливі події в історії України. До кінця вересня буде проведено голосування за перейменування решти вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ. Українці віддали понад 6,5 мільйонів голосів за нові назви для 294 київських вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ у додатку «Київ Цифровий».

Проспект Івасюка на Оболоні. Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews