Відомо, скільки часу триватимуть відключення електроенергії на Буковині

19.11.2022 17:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Голова Чернівецької ОВА розповів деталі графіків відключень світла в області.

Не більше 4 годин - стільки часу буковинці будуть без електроенергії, згідно нових графіків стабілізаціних відключень електроенергії. Про це повідомляє голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, - пише molbuk.ua.

"Енергетикам вдалося налагодити нові схеми електропостачання та збалансувати напругу. Однак, продовжують діяти стабілізаційні відключення електрики за графіком. Їх тривалість не буде перевищувати 4 години", - йдеться у повідомленні.

Однак, буковинців просять ощадливо користуватися електроенергією, аби не перевантажувати мережу.

Також, на сайті "Чернівціобленерго" розмістили графік стабілізаційних відключень. 

Графік стабілізаційних відключень вводять за розпорядженням державної компанії НЕК «Укренерго» відповідно до оперативної ситуації в енергетичній системі України. Спрогнозувати впровадження таких графіків заздалегідь неможливо.

Крок 1 З’ясуйте до якої групи споживачів належить ваша адреса, у файлі Excel або відкрити на новій сторінці.

Крок 2 Знайдіть свою адресу за пошуком дільниці, населеного пункту чи вулиці (для міста Чернівці).

Щоб дізнатися, коли вдома може бути відсутнє електропостачання, вкажіть назву вулиці та номер будинку та отримайте номер групи до якої ви відноситесь в разі застосування стабілізаційних відключень. Якщо ваша адреса відсутня у списку, з високою вірогідністю відключення у вашому будинку не буде відбуватися. Наявність вашої адреси в графіку не гарантує 100% відключення. Відключення може не відбутися, якщо в цьому не буде потреби. Проте, за наявної необхідності та відповідної команди від НЕК Укренерго, відключення повинно бути проведено саме у вказані інтервали часу. Енергетики докладають усіх зусиль, щоб відключення тривали не більше 4х годин, але в окремих випадках через масштабність пошкоджень енергосистеми енергопостачання може бути відсутнім більш тривалий час.

Електроенергія може бути відсутня також і з інших причин, наприклад через аварійні ситуації, ремонт в мережах або несправну проводку в оселі.

null









 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews